top of page

חיתוך זה הטבע שלנו

לבני האדם, וזו עובדה ידועה, יש 32 שיניים בהגיעם לבגרות מלאה ובתקווה שכולן יהיו בריאות ותקינות, הן משמשות אותם בכל תהליכי הלעיסה, הנגיסה והאכילה עד להגיעם לגיל מופלג. קשה לדמיין חיים נורמטיביים מלאים ומספקים ללא שיניים, ומספיק להתבונן בהתמודדות המשעשעת של תינוק בן יומו עם מזון קשה ועם התוצאות הסביבתיות שהתמודדות זו יוצרת, על מנת לקבל פרספקטיבה לגבי חיים שכאלו. 32 שיניים הם די והותר עבורנו, אך האם ידעתם שלכריש יש מעל לשלושים אלף שיניים?? לדולפינים מעל ל-200 ולתנינים יותר ממאה? לא נעים להיתקל בפה שכזה, אך הדבר רק מוכיח כי לשיניים יש חשיבות לא מעטה בתהליכים האבולוציוניים ובהתפתחות הטבעית של החיות ושל שרשרת המזון.

גם בעולם הבישול והמטבח, יש לשיניים משמעות לא מועטה, וזו הסיבה שחברת ארקוס, המייצרת מזה מאות בשנים את סכיני ארקוס שנחשבות לסוגה העלית של סכיני המטבח המקצועיים, מקפידה על תכנון מדויק ועל ביצוע מוקפד של כל תהליכי ההנדסה, העיצוב וההשחזה של להבי הסכינים היוצאות תחת המותג "סכיני ארקוס". בדיוק כפי שלכרישים יש את השיניים ואת מערכת הלעיסה המשוכללת המתאימה רק להם ולסוג המזון שהם צורכים, שהוא שונה מזה של היונקים הצמחוניים אוכלי העשבים, העלים והפירות, כך גם סכיני ארקוס מותאמות במובהק לצורך של כל חומר גלם ושל כל מוצר ומרכיב בתחום המטבח.

סכיני ארקוס עוברות חמישה תהליכי השחזה, המספקים לכל חלק וחלק בלהב את מידת החדות והדיוק המתאימים לו. ההשחזה הראשונית היא, כשמה כן היא, השחזה חלקית של שני צידי הלהב ולאחר מכן מקבל כל צד את הכבוד המגיע לו וזוכה להשחזה נוספת, עדיין חלקית, על פי הגדרות מהנדסי המוצר. לאחר ששני הצדדים מושחזים, עובר כל הלהב השחזה נוספת, עמוקה יותר, שיוצרת להב דמוי קונוס וככל שהסכין מיועדת לבישול מקצועי ולשפים מקצועיים, כך רמת ההשחזה היא עמוקה יותר. למרבית הצרכים הביתיים מספיקה סכין ארקוס שעברה את ארבעת השלבים, אך אין מניעה מלרכוש וליהנות מסכין שפים אמיתית ומקצועית מבית סכיני ארקוס ליצירת מעטפת הביצועים המושלמת גם במטבח האישי והפרטי של כל אחד ואחת מאיתנו. 

לחדות הלהבים של סכיני ארקוס, מלבד היותם יעילים להפליא בתחום הקולינריה והכנת המזון המשובח, יש תכונה נוספת והיא יכולתם לחתוך ולפצוע בעת שימוש לא זהיר או לא אחראי ולכן, בדיוק כפי שאף אחד מאיתנו לא יחשוב לקפוץ לתוך אגם שורץ תנינים או לאוקיינוס מלא בכרישים מלאי שיניים חדות ומצפות לטרף, כך גם השימוש בסכיני מטבח צריך להתנהל במלוא האחריות ובמלוא הזהירות, ובודאי שאין לתת לילדים לשחק בהן או לחתוך איתן, כי כמו שהטורפים בטבע פועלים באופן אינסטינקטיבי כאשר הם רואים טרף פוטנציאלי, כך גם סכיני ארקוס מגיבים כאשר הם רואים חומר גלם עסיסי, כי לחתוך זה הדבר הטבעי ביותר עבורן.

bottom of page